Gemeente Den Haag2021-11-12T17:28:51+00:00

Project Description

Living Lab Scheveningen, in opdracht van Gemeente Den Haag

Op de boulevard van Scheveningen is Living Lab Scheveningen op 22 september geopend. Tijdens de openingsweek van Smart@Sea, de Innovatiedagen Op Scheveningen, werden presentaties gegeven over slimme sensoren, was er een kans om onderdelen van het slimme (smart) netwerk te zien en werden er gesprekken gehouden over toekomstige slimme toepassingen.

De boulevard van Scheveningen is het drukstbezochte strand van Nederland in een stadskern waar veel mensen wonen, werken en recreƫren. Met het programma Smart The Hague wil de gemeente Den Haag, samen met bewoners en ondernemers, (digitale) vernieuwingen testen om maatschappelijke problemen op te lossen. Dit doet de gemeente in het Living Lab Scheveningen.

Over een lengte van 3 km worden in de openbare ruimte langs alle voorzieningen zoals, lichtmasten, VRI installaties, laadpalen, openbare objecten en strandpaviljoens, een glasvezel netwerk aangelegd. Het doel van dit netwerk is het verschaffen van connectiviteit aan nieuwe digitale uitvindingen.

In het project is Freelex verantwoordelijk voor de engineering, schouw, toezicht op kwaliteit, revisie, netwerkregistratie en de communicatie tussen partijen.

Voor dit project is er gekozen voor een multi-duct systeem met een blown fiber concept. Dit concept biedt veel flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden. Deze flexibiliteit is in dit project erg belangrijk omdat vooraf nog niet exact bekend is welke capaciteit er nodig is en toepassingen er gebruikt er op het netwerk worden aangesloten.

We zijn als Freelex erg trots dat we deel kunnen nemen aan dit innovatieve project en onze expertise en ervaring kunnen delen met de gemeente Den Haag. Wij zijn de gemeente Den Haag dankbaar in hun vertrouwen in Freelex.

Bent u geĆÆnteresseerd in het netwerk-concept of mogelijkheden binnen uw organisatie neem gerust contact met ons op.

Enkele klanten van Freelex

Deze website gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren. Door op 'OK' te klikken of als u verder surft op deze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. OK