Onder het spoor door boren voor Gemeente Leiden2020-10-23T18:34:25+00:00

Project Description

Onder het spoor door boren voor Gemeente Leiden

Freelex heeft een combinatie boring namens de gemeente leiden aangenomen en succesvol opgeleverd. De boring is gebruikt voor een drinkwaterleiding van Dunea, en glasvezelverbindingen voor KPN en Provincie Zuid Holland.

De gemeente Leiden schreef het onderstaande nieuwsbericht op hun website:

Donderdag 9 mei 2019 in Lammenschans­driehoek
Dat is knap: onder het spoor door boren! Het gebeurde afgelopen weken vlakbij station Lammenschans, aan de kant van mboRijnland. De boring werd uitgevoerd voor het verleggen van telecom- en glasvezelleidingen. Dunea maakte ook meteen van het moment gebruik om een nieuwe verbinding te maken in hun drinkwatersysteem.

Aannemer FreelexBV boorde met hulp van Klever Boor- en Pers techniek recht onder het spoor een tunnel met een diameter van maar liefst 62 cm. Een precisieklus waar de nodige expertise en speciale gereedschappen voor nodig waren. Eerst zijn buigbare boorstangen onder het spoor door geboord. Met behulp van een gyroscoop werd digitaal gemeten waar de boorkop precies moest boren. Hierna kwam de boorkop met de diameter van 62 cm aan de beurt.

Daarbij werd zogenaamd bentoniet gebruikt. Een soort vloeibare klei die ervoor zorgde dat de boor niet te heet werd, het zand uit de tunnel kwam en, niet onbelangrijk, de boortunnel niet instortte. Het verkeer in het Kanaalpark en de Melchior Treublaan werd tijdens de boring omgeleid.

De leidingen zijn inmiddels allemaal door de boortunnel getrokken en voorzien van de nodige bekabeling. Met het afronden van deze werkzaamheden is een grote stap gemaakt en kan de sloop en bouw van twee panden in het Kanaalpark beginnen.

Enkele klanten van Freelex

Overige projecten

Deze website gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren. Door op 'OK' te klikken of als u verder surft op deze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. OK