Smart City2021-11-13T10:50:32+00:00

Project Description

Smart City

Freelex is trots om onze ervaring en expertise in te brengen en mee te mogen werken aan het project Living Lab Scheveningen. Met het Living Lab Scheveningen (LLS) richt de gemeente op Scheveningen een digitale omgeving in om te werken aan innovatie in de buitenruimte en om gecontroleerd kennis te maken met nieuwe technologie. De gemeente, bedrijven, inwoners, kennisinstellingen en andere overheden kunnen in het Living Lab Scheveningen digitale toepassingen ontwikkelen die een bijdrage leveren aan een duurzame, veilige en aangename leefomgeving in de stad.

Door deelname in Living Lab Scheveningen wordt het pas echt duidelijk hoe belangrijk een goede infrastructuur is. De wereld veranderd snel om ons heen er is een groeiende behoefte aan energieprestatie, eco-mobiliteit, slimme gebouwen, duurzame verbeteringen etc. Er wordt dan ook veel gesproken en gediscussieerd over de toepassingen in een Smart City. Het is vaak ongelofelijk wat er al kan en wat er mogelijk is maar uiteindelijk komt het erop neer hoe, in een Smart City alles met elkaar verbonden wordt. Een goede technische infrastructuur is van groot belang.

Freelex is van mening dat er veel aandacht gaat naar de technische mogelijkheden en te weinig aandacht naar de basis.  Het fundament zou moeten zijn een toekomstbestendige infrastructuur dat flexibel aangepast kan worden naar de snelle veranderende ‘smart’toepassingen.

Freelex is een specialist in ondergrondse infrastructuren en wij vinden dat er ook Smart naar ondergrondse infrastructuren gekeken zou moeten worden zowel in technisch opzicht en naar de kosten.

  • Smart kijken naar ondergrondse infrastructuur betekend oog hebben voor samenwerking tussen meerdere innovatieve oplossingen, toekomstgericht, schaalbaar en flexibel inzetbaar.
  • Smart kijken naar de kosten betekend wat is er mogelijk met de bestaande infrastructuur, wat is er mogelijk met toekomstige infrastructurele projecten. Uit ervaring weten wij dat er een hoop te winnen is in het hergebruiken, ombouwen en effectief inzetten van nieuwe en bestaande ondergrondse infrastructuur.

Bent u benieuwd wat Freelex voor uw stad of project kan betekenen neem dan gerust contact met ons op.

Enkele klanten van Freelex

Deze website gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren. Door op 'OK' te klikken of als u verder surft op deze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. OK